Levensweg

Klanten/referentie >>
Levenweg,
 mandala door Hannie de Jong
Mandala getekend door Hannie de Jong

Mijn leven ging niet over rozen en naarmate ik ouder werd leek het alsof het telkens moeilijker werd mezelf te zijn. Om orde op zaken te stellen heb ik, door de jaren heen, veel geleerd, kennis opgedaan bij verschillende therapeuten en cursussen gevolgd. Toch bleef ik vastlopen tot ik bij Anneke kwam, die op een manier werkt die mij aansprak, rechtstreeks, duidelijk, met beide voeten op de grond. Ik was en ben nog steeds op zoek naar mezelf, maar heb, mede door de consulten bij Anneke, weer een stuk terug gevonden. De grote doorbraak kwam op donderdagmiddag 20 december, één dag voor de dag waarop veel mensen dachten dat het allemaal mis zou gaan. Dat idee heb ik nooit gehad, wel een verwachting naar een grote verandering in het leven hier op aarde. Het rationele langzaam overboord en het gevoelsleven voorop bij de mens. De mens gaat anders denken waardoor het materialisme een stap terug doet en het gevoelige/ intuïtieve de overhand krijgt. Dat voelt voor mij als de omslag voor een nieuwe periode voor de mensheid.

Nadat Anneke, in de laatste vijf minuten van het consult mijn onderbewustzijn aansprak op de komende veranderingen gebeurde er heel wat in mij. De helderheid waarmee het oneindige tot me kwam was gigantisch. Het was een herkennen, groots bewustzijn van een veel groter geheel dan hier op aarde. Het maakt dat ik me realiseer dat alles wat gebeurd in mijn leven past in een groter geheel. Het maakt me bewuster van wat ik doe, hoe ik leef en hoe anderen op mij reageren, zowel mens als dier. Het lijkt alsof het leven lichter geworden is na 21.12.2012. De periode daarvoor heb ik als heel zwaar en moeizaam ervaren. De herfst en de winter waren voor mij zware tijden, al jaren. Ik voelde vorig jaar al langer dat de kosmos en de atmosfeer in beweging waren, trillingen door mijn lijf en zwaarmoedigheid van de geest, neerslachtigheid. Iets wat totaal niet bij me paste. Mijn scheppende creativiteit was totaal weg, alles kostte moeite.

Na 21.12 leek het of er niets gebeurde, maar al snel realiseerde ik me dat er “vreemde” dingen plaatsvonden. Ik maak gemakkelijker contact met onze poezen, mensen die nooit iets tegen me zeiden, gaan tegen me praten en problemen die er waren losten als vanzelf op. Inzichten kwamen op me af zonder dat ik er iets voor hoefde te doen, zaken waarvan ik voorheen niet wist hoe ik ze op moest lossen, lijken nu onbelangrijk en lossen zichzelf vaak op. Bovendien ben ik me ervan bewust geworden dat accepteren wat je meemaakt in het leven, het leven een stuk eenvoudiger maakt. Echt accepteren betekent voor mij dat ik geloof dat het leven me brengt wat ik op dat moment nodig heb. En ook al lijkt dat soms niet zo fijn of leuk, alles heeft een doel. Ik heb op die donderdagmiddag inzicht gekregen in een groter geheel, dat gevoel is niet te omschrijven. Ik ben benieuwd wat 2013 nog meer voor me in petto heeft. De harmonie met mezelf heb ik in ieder geval al cadeau gekregen. En in harmonie leven met jezelf, betekent voor mij in ieder geval al dat ik mezelf beduidend gelukkiger en rustiger voel dan voorgaande jaren!

Terug
© Anneke van Reek 2006-2020 ~*~ Laatst bijgewerkt: 05-05-2020