Watervrees

Klanten/referentie >>

Onze zoon van 10 heeft watervrees.

Veel mensen zeggen dan: ja, dan ken ik maar als je vaak naar het zwembad gaat en tijd erin steekt dan gaat dit wel over.

Nou, we kunnen u verzekeren die tijd hebben we erin gestoken! Uren, dagen, weken zijn we naar het zwembad geweest maar vanaf het moment dat zijn hoofd een klein beetje onder water ging, raakte onze zoon volledig in paniek. We hebben van alles geprobeerd maar de angst bleef. Zelfs de zwemjuffrouw had zo’n extreme angst nog niet vaak meegemaakt.

Omdat we het zeer belangrijk vonden dat onze zoon zich wel kon redden in het water hebben we privézwemles gevolgd. Een geweldige zwemjuf die precies aanvoelde wat onze zoon nodig had. Nooit heeft ze hem gedwongen iets te doen dat hij niet durfde. Maar ze heeft hem wel de schoolslag aangeleerd en hij heeft zijn 800 meter diploma gehaald. Weliswaar met droge haren maar wij waren als ouders enorm trots!

 

Maar toch ging het niet uit onze gedachten; we wilden dat onze zoon onbezorgd naar een zwembad kon en dat het niet erg zou zijn als hij eens kopje onder zou gaan. Via de behandeld osteopaat kwamen we bij Anneke terecht.

De klik tussen Anneke en onze zoon was er vanaf het allereerste moment. De behandeling kon van start gaan. In gedachten ging hij samen met Anneke onder de douche en zou de waterstralen over zijn hoofd laten stromen. ’s Avonds ging hij onder douche en we wisten niet wat we zagen; onze zoon stond daar rustig onder de kraan en liet alles over zijn gezicht lopen. De foto spreekt boekdelen.

En 2 weken geleden was het dan zover. Anneke en onze zoon gingen in gedachten samen onder water in het zwembad. Het lukte tijdens de sessie en vanuit Driewegen zijn we doorgereden naar het zwembad.

Daar aangekomen hebben we alles rustig opgebouwd. Eerst de mond, dan de neus en tussendoor nog een EFT-behandeling. En dan gebeurde het: onze zoon ging 1 seconde volledig onder water en het allerbelangrijkste: hij raakte niet in paniek.

Wat waren we gelukkig en hij natuurlijk het meest. Vanaf dat moment ging het snel. Diezelfde dag is hij wel 30x onder water geweest, telkens heel kort maar het begin was er. Na 4 dagen waren we terug in het zwembad en toen lukte het om 10 seconden onder water te blijven; wel met dichtgeknepen neus.

Vandaag zijn we weer geweest en het lukt nu zelfs om onder water te gaan zonder de neus dicht te knijpen.

 

Er is een enorme last van ons maar vooral van onze zoon afgevallen. Het onbezorgde zwemmen kan voor ons nu van start gaan en geloof ons: we hebben heel wat in te halen!

Terug
© Anneke van Reek 2006-2020 ~*~ Laatst bijgewerkt: 05-05-2020