zwemles

Klanten/referentie >>

Duiken

Onze dochter van 7 is niet dol op zwemmen. Op haar buik tot daar aan toe, maar met haar oren onder water of op haar rug zwemmen gaat niet van harte en al helemaal niet zonder een zwemband. Om maar te zwijgen over duiken,springen en onder water zwemmen, dan blokkeert ze volledig en piekert ze er niet over om het op zijn minst te proberen.

Tel daar een boze jen gefrustreerde zwemjuf bij op en het plaatje is compleet.

Nadat ze de laatste keer zwemles volledig over haar toeren een uur op de bank heeft liggen trillen, was het tijd voor actie en heb ik Anneke gebeld.

 

We konden al heel snel terecht bij Anneke.

Na een korte kennismaking is mijn dochter gaan tekenen. Er was alle ruimte om haar lekker haar ding te laten doen en ondertussen te proberen achter de (werkelijke) reden van de blokkade te komen.

Al heel snel wat Anneke bij de kern van het probleem en hebben ze dit samen herbeleefd. Als mijn dochter wat angstig was, kroop ze lekker bij mama al school, maar namate het consult vorderde zag ik onze dochter ontspannen en het vertrouwen (in zichzelf) terugvinden. Ze ging lachend de praktijk uit en in de auto had ik een opmerkelijk vrolijk en ontspannen kind.

 

Maar dan komt het, een kleine week later is dan pas de zwemles. Wat gaat ze doen? Is ze het consult al vergeten? Was het zelfvertrouwen blijvend? Kan ze ontspannen? Was het lonend?

 

Met knikkende knieën stond mama aan de kant en wat schetste mijn verbazing:

Toen de juf haar zwembandje om haar middel wilde doen zei dochterlief doodleuk; 'laat maar, ik denk dat ik wel zonder kan’. Om vervolgens onder een verbouwereerde blik van de juf (en mama) op haar rug weg te zwemmen zonder angst of vrees. Eenmaal aan de andere kant van het bad, keek ze trots en triomfantelijk naar de juf met een blik van ;ik zei het toch.’

En toen was ze niet meer te stoppen.

Eerst aan de hand van de juf onder water, Toen alleen, van 1 tel tot 2 tellen, toen door het gat heen en als klap van op de vuurpijl zat ze op de kant, de kant die ze zo vreesde, en ging ze in duikzit ALLEEN het bad in om vervolgens een meter of 5 onder water te gaan. Ze ging steeds breder lachen en leek er steeds meer plezier in te krijgen. Sterker nog, ze was niet meer meer stoppen.

Normaal is ze als eerste uit het zwembad maar nu moest er zelfs nog even een filmpje voor papa gemaakt worden. Papa zou immers ook wel opkijken. En dat deed hij!

 

Nu wist ik uit eigen ervaring al dat Anneke heel goed is in haar vak en al vele mensen geholpen heeft. Maar dat dit haar gelukt is in 1 consult is toch wel bijna een wonder te noemen. Hiermee is bewezen dat je dus echt geen ellenlange therapieën hoeft te volgen om een fantastisch resultaat te behalen.

Anneke bedankt!

 

 

 


 

 

Terug
© Anneke van Reek 2006-2020 ~*~ Laatst bijgewerkt: 05-05-2020